Oldal kiválasztása

Napenergia tetősíkba süllyesztve

Folyamatosan növekvő energiaigényünk jelentősen megterheli bolygónk ökoszisztémáját. Napjaink globális problémái miatt egyre gyakrabban hallunk a megújuló energiaforrásokról. Ezért a napenergia felhasználás egyre szükségesebb, főleg kivételes előnyei miatt. A környezetvédelem nem csak rólunk szól, hanem gyermekeink, unokáink jövője a tét. A napelem egy igazi jövőbe mutató megoldás! A legtöbb napenergiát hasznosító rendszer rontja a ház homlokzati képét, ráadásul úgy látja el a funkcióját, hogy közben a tető egysége is megbomlik, esetleg funkcionálisan is sérül.

A Bramac saját fejlesztésű tetősíkba illeszthető napelemei esztétikailag, energetikailag és funkcionálisan is egy egységet alkotnak a házzal és a tetővel. Magyarországon az egy év alatt a Földet érő napsugárzásból eredő energia 1200 kWh/m². Helyenként ez az érték meghaladja a 1300 kWh/m²-t.
Hazánkban éves szinten a napos órák száma olyan magas, hogy a szolár berendezések biztonságosan és hatékonyan üzemeltethetők. Azok a készülékek, amelyek a napenergiát képesek számunkra hatékony módon hasznosítani, a napkollektorok és napelemek.