fbpx

Hővisszaverő technológia

A manapság divatos, sötét színű betoncserepek jobban elnyelik a hőt, a „hővisszaverő” tetőcseréppel viszont a nyári kánikulában is élhetőbbek az otthonok.

Egy különleges eljárásnak köszönhetően a BMI Bramac forradalmi innovációja, a Thermo Protector felület visszaveri a Nap azon sugarainak nagy részét, amelyektől felmelegedne a tető, így nyáron akár 20°C-kal is alacsonyabb lehet a tetőcserép hátoldalán mért hőmérséklet az eddigi fedőanyagokhoz képest, így a tetőtér is kevésbé melegszik fel.

A tetőtér hőszigetelésének így jelentősen kisebb hőteherrel kell megbirkóznia. Thermo Protector cserepeink °COOL csomagban is elérhetők.

  Hőség kizárva!

  A BMI Bramac Thermo Protector egy különleges, infravörös sugárzást reflektáló felület, amely egy korábbi hadiipari fejlesztés betoncserép-gyártástechnológiába való átültetésének köszönhetően élhető teret biztosít a tetőterekben nyári hőség esetén.

  A tetőcserép felületképzése olyan pigmentanyagot tartalmaz, amely rontja a termék abszorpciós képességét, ezáltal kevésbé nyeli el a Napból érkező infravörös sugarakat. Egy hagyományos felületkezeléssel készült sötétszürke tetőcserép csupán 4,6%-os reflektáló képességgel rendelkezik, ezzel szemben ugyanez a reflexiós képesség a Bramac Thermo Protector tetőcserép esetén 22,3%! A tetőcserép hátoldalán mért hőmérséklet így az eddigi fedőanyagokhoz képest akár 20°C-kal is alacsonyabb lehet.

  A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a fedőanyag a megszokott 80°C helyett körülbelül 60°C –os hőmérsékletet képes csupán elérni. A tetőtér hőszigetelésének így jelentősen kisebb hőteherrel kell megbirkóznia. Ennek következtében csökkenthető a tetőtér nyári hűtési költsége és növelhető az ott élők komfortérzete.

  A Thermo Protector felület az alábbi termékcsaládoknál és színeknél elérhető:

  • Római STAR sötétbarna, antracit
  • Tegalit STAR ezüst metál
  • Platinum STAR ezüst metál, barna metál
  • Tectura Thermo Protector antracit, sötétbarna
  • Duna Thermo Protector antracit