fbpx

Wakaflex kémény- és falszegély

Általános információk

Többcélúan felhasználható, festhető tartozékelem a tetőfedés, illetve a kémények és falak vagy más felmenő épületszerkezetek, pl. álló tetőablakok csatlakozásának vízzáró kialakításához. Sík és hullámos tetőfedő anyagok esetén egyaránt felhasználható.

A tekercsben forgalmazott Wakaflex kémény- és falszegély könnyen megmunkálható, pl. ollóval vágható, kézzel formázható. Az alumínium rácsbetétnek, valamint a hátoldalán lévő öntapadó ragasztócsíkoknak köszönhetően – melyet a beépítés során eltávolítandó fóliacsík véd – a felhelyezéskor kialakított forma tartósan megmarad. Az anyag különleges önhegesztő tulajdonsága révén egyszerűen toldható, szélesíthető, így – a fémlemez szerkezeteknél sokszor körülményes forrasztással szemben –a tetőfedés egyszerűbb, gyorsabb.

A Wakaflex kémény- és falszegély lehetővé teszi a tetőfedés folyamatos készítését fémlemez-munkák nélkül. Különösen a hornyolt, hullámos cserepeknél – a fémlemez szerkezetektől – hézagmentes zárást, a fedés színéhez illeszkedő megjelenést érhetünk el vele.

Sík profilú tetőcserepek esetén rövidlemezes kialakítást kell alkalmazni.

Ha a tökéletes tetőfedés a cél, alkalmazza együttesen a Wakaflex kémény- és falszegélyt, a szegélylemezt, és a tartósan rugalmas tömítőanyagot, hogy szélsőséges körülmények között is meggátolja eső, hó vagy porhó bejutását a héjazat alá!

Műszaki információk

Anyag:
Színválaszték:
Felhasználása:
Méret:
Tömeg:
Hőállóság:
alumínium ráccsal erősített, UV-stabilizált, színtartó, szintetikus kaucsuk (PIB)
vörös, barna, antracit
valamennyi tetőcserép-típushoz
28 cm széles, 5 fm hosszú tekercs, illetve 37 cm széles, 5 fm hosszú tekercs
4,25 kg / 28 cm széles tekercs, illetve 7,3 kg / 37 cm széles tekercs
-40 °C-tól +100 °C-ig