fbpx

Tetőfelújítás

A tető otthonunk egyik legfontosabb eleme, a ház koronája, így időről időre fontos megvizsgálnunk állapotát. A tető a ház védelmét és stabilitását szolgálja, és különböző tényezők hatására elöregedhet, károsodhat vagy elavulhat. Ezért fontos felismerni a tetőfelújítás idejét és megfelelő intézkedéseket tenni.

Honnan tudhatjuk, hogy elérkezett a tetőfelújítás ideje?

Az, hogy mikor van itt az ideje egy tető felújításának, nem is olyan egyszerű kérdés. Sok oka lehet annak, hogy a tulajdonos belevág egy ilyen projektbe:

  • Egy 40-50 éves tető, különösen, ha nem is a legnagyobb gondossággal és minőségi tetőfedőanyagokkal készült, már megérett a felújításra – tipikusan ilyenek a jól ismert kockaházak fedései.
  • Ha a hibajelenségek, például a beázás, vízszivárgás vagy a nem megfelelő lég-és párazárásból következő penészesedés már nem hárítható el néhány egyszerűbb javítással, tetőcserepek cseréjével. Indokolhatja a felújítást az is, hogy például a sok helyen alkalmazott síkpala fedés idővel megsérül, ami így azbeszt-tartalma miatt az egészségre és a környezetre is káros lehet.
  • Az energiahatékonyság egyre fontosabb szempont lett a tetőfelújítás során. Az energiaköltségek emelkedése arra ösztönöz minket, hogy olyan tetőrendszereket válasszunk, amelyek csökkentik a hőveszteséget és növelik a hőszigetelést. Jó szigeteléssel és energiahatékony anyagokkal a tetőn keresztül jelentősen csökkenthetjük a fűtési és hűtési költségeket, és a ház komfortérzetét is javíthatjuk.
  • A tetőtér-beépítési tervek is jellemzően komplett felújítással számolnak, hiszen a tetőszerkezet is átalakításra szorulhat, nyílászárókat kell beépíteni, mindezt komolyabb hőszigetelés mellett.
  • Végül sokan főként esztétikai kérdésként tekintenek egy tetőfelújításra, hiszen így házuk új megjelenést kaphat, ami ráadásul az ingatlan értékét is nagyban megnöveli.

Elakadt a tetőfelújításban? Felújítási Kisokosunk hasznos olvasmány minden jelenlegi és leendő háztulajdonosonak, hiszen 13 lépésben vezet végig a tetőfelújítás folyamatán.

 

Tető hőszigetelés

Keresse tanácsadóinkat, akik minden kérdésben segítenek

Köszönjük! Kollégánk hamarosan felveszi veled a kapcsolatot.

Segítünk az Önnek való tető kiválasztásában! Adja meg adatait, hogy Tanácsadóink felkereshessék, válaszolhassanak felmerülő kérdéseire és ingyenes, személyre szabott ajánlatot készíthessenek Önnek.